Here is my version of the Norwegian Spice Christmas Cookies (PepperKaker)
1 lb honey
1 lb sugar (2 ½ cups)
1 lb butter, cut up into 1/4 inch pieces
1 cup boiling water
1 ½ TBSP cinnamon
1 ½ TBSP ground cloves
1 TBSP ginger
1 ½ TBS baking soda
3 lbs flour, about 10 cups or a little more
Heat first 2 ingredients over low heat - stirring occasionally- until just boiling. Remove form heat. Add butter pieces , let it melt.
In a separate bowl add spices and baking soda to boiling water -- BEWARE the concoctions bubbles up rapidly!
Add to butter mixture and stir in flour. Make rolls of dough and wrap in waxed paper or plastic wrap. Chill until ready to roll out. Can be frozen too.\
Roll out as thin as possible and cut into shapes with cookie cutters or slice into diamonds. The dough is quite buttery so I hardly use any extra flour. This keeps the cookies crisper.
Bake at 350 degrees (175 Celsius) for 6 – 9 minutes until lightly browned. Remove immediately from cookie sheet and cool on racks. Store in airtight container to keep crisp. Makes hundreds of cookies depending on how thin you roll your dough. THE THINNER THE BETTER!
6 comments:
na te kis ügyes
kep is lesz a sutirol? tudom, kisujjadat nyujtod, en meg egybol a karodat akarom bekapni.
pusz, tetszik az oldal
Rájöttem hogy persze nincs kép, viszont van a gyerekekről ahogy készitik.....
Rájöttem hogy persze nincs kép, viszont van a gyerekekről ahogy készitik.....
Van kép! Lányok plusz 2 db kölcsön gyerek, Zsofi és István.
teljesen meg vagyok hatódva, könnybe is lábadt a szemem. de ez nem újdonság, mert akármikor látom a gyerköceidet, könnybe lábad a szemem. na elég az olvadozásból. pusz
Post a Comment